dag 4

När jag kom hit fick jag boken en geishas memoarer i handen och den skulle vara utläst igår, efter att ha läst 40 sidor började jag igår inse att det skulle bli en lång natt med läsning.. Men så kom jag och en av ledarna plötsligt på att boken skulle läsas för en av kurserna som alla freshman måste ta, och jag skulle inte ta den kursen. Tydligen hade jag redan läst den och skulle därför inte heller läsa boken= skönt! Även om boken i säg verkar bra så kändes tiden lite väl knapp. Idag slapp jag därför de första mötena då boken skulle diskuterades och lyckades då istället låsa upp min telefon och fixa med ett nytt kreditkort, då det var någon som kopierade det sist jag var i usa...
mitt amerikanska nummer är samma som jag hade innan, bara fråga om ni vill ha det..
Vi pratade lite om amerikanska seder idag och det jag mest reagerat på och som de talade om är det att när man möter någon man känner hälsar man alltid med tja, hur e läget? men man stannar inte och svarar utan pratar medan man går eller svarar inte på frågan, och svaret man förväntar sig är: det är bra!
Sedan ikväll hade vi cock-out med ett antal bonner studenter, och om jag förstått det hela rätt så sysslar dessa studenter med mycket välgörenhet och sätt att förbättra områden på. Dem grillade hamburgare och korv och det pratades ett tag. Sedan åkte vi och bowlade vilket var kul, bortsett från att jag höll på att somna hälften av tiden ( fortfarande fruktansvärt trött)
Imorgon behöver jag inte heller gå på första mötena, men måste tydligen skriva på några fler hälsopapper...
Och sen får vi se vad som händer resten av dagen..

Utflykt

Idag åkte de flesta av oss internationella på utflykt, vi åkte till Ashville i NC. Först var vi på ett arboretum där vi hiked och tittade på naturen.
det var ganska kul, inte så mycket att se förutom skog... men det var trevligt. Sen åkte vi och åt lunch och efter det fick vi gå runt i Asheville, det var kul att se hur det såg ut där och vi var bland annat inne i en chokladaffär med förengångsskull god choklad!! Samt spenderades en ganska lång tid i en bokhandel..
Senare gick resan tillbaka hem och middag fick bli ett snabbstopp på MC..
För alla er som ville ha min adress har jag nu fått den
Wofford College CPO1127
429 North Church street
Spartanburg, SC 29303-3663
Imorgon får vi se vad som händer ;)

Dag 2

Idag var det ingen orientation för mig då jag valt att inte ha någon värdfamilj här. Jag tycker att tennislaget ska bli min "familj" och ser inte riktigt hur jag ska ha tid att spendera med en familj, skulle bara kännas dumt att ha en och sedan inte kunna spendera lite tid med dem. Så idag har jag packat upp och fixat mitt rum:
det här är vardagsrummet och min roomies rum:
så här såg mitt rum ut när jag kom, dupre hall där jag bor är nyrenoverat under sommaren:
så här såg det ut utanför mitt fönster på GSU:
Så här ser det ut nu;) :
Nu ska jag ta en promenad och läsa lite i en geishas memoarer en bok som jag tydligen skulel läst över sommaren, synd att jag inte visste det.. Så nu får det bli mycket läsning
;)

Dag 1 i Spartanburg

Skolan börjar inte förrän den 5 september, men i och med att jag är från Sverige så måste jag delta på den internationella orientation som började igår den 26 augusti. Wofford är en skola med väldigt mycket amerikaner, vilket kan visas genom att det bara varit 4-5 nya internationella studenter varje år. I år däremot var vi 11 stycken elever och 3 lärare. Lärarna kom från Japan, Spanien och Frankrike, och dem är här förr att assistera i utlärandet av språken. Av eleverna var 2 från Rwanda, 5 från Kina, 1 från Sydkorea, 1 från Mexico, 1 från Bermuda och 1 från Sverige (jag). Under dagen så förklarades mycket om immigration och dem visum vi är här på, samt mycket om skolan och hur man ska komma in i college livet. Vi åt lunch i matsalen, många har frågat mig om maten i USA, är det verkligen som i filmer. Svaret är, JA! Det finns alltid pizza, chans att få hamburgare, efterätt (ännu mer än på GSU) sallad, och att dricka finns det hur många läsksorter som helst att välja på, det är i stort sett bara vatten som inte har någon knallig färg.. Efter lunch fick vi en rundtur på skolan, där vi fick se var freshmans bor var man kan träna, olika lektionsbyggnader osv. Jag bor däremot inte med freshman utan bor där alla sophemores bor. Då jag tror att jag är skriven som sophemore. Sedan väntade en trip till wallmart och sedan middag. På kvällen såg vi killarnas fotbolls match, det var bara träningsmatch men dem vann i alla fall... Sen blev det att stupa i säng efter en lång och VARM dag.. Gick förbi tennisbanorna vid 1 tiden och jag undrade hur jag ska klara av att spela, annars brukar värme inte vara något problem, men det här var helt sjukt. men ser framemot att träningen ska börja, tyvärr gör den inte det förrän den 8:e
Tiden på flygningen spenderades med detta:

I'm leaving town...

Efter mycket tjatande har jag bestämt mig för att fortsätta blogga när jag nu ger mig ut på mitt andra stora äventyr. Även om min syster tjatade på att det skulle komma upp minst tre inlägg om dagen så tror jag att ett är troligast att vänta.
Sången speglar inte direkt varför jag än en gång lämnat Sverige för nya äventyr. Men att jag efter en bra sommar (med för lite sol) satt mig på planet igen har jag nu kommit fram och spenderat en dag på min nya skola. Det är en skola som heter wofford (www.wofford.edu)den ligger i Spartanburg, South Carolina.
Det är en liten skola med ungefär 1500 elever vilket jag tror kommer passa mig mycket bättre än en skola med 30000 elever som GSU hade. Vi kommer  vara 11 tjejer i Tennislaget och min rumsskompis är en tjej ur laget, hon har dock inte kommit än. Jag åkte den 25 augusti och flög från Arlanda till Newarks flygplats i New York en flygning som tog ca 9 h. Väl där skulle jag vänta 3 timmar innan den sista sträckan till Greenville. Tyvärr så blev min flight försenad med 3.30 h så det blev att vänta i 6,30 h...Nästan alla flighter var försenade eller cancellerade pga av att man väntade på stormen Irene. Men tillsut satt jag på planet och efter en 2h sovstund så var jag äntligen framme. Coachen Katie mötte mig på flygplatsen och tog med mig till mitt nya dorm. Väl där möttes vi av strömavbrott i huset där jag skulle bo (dupre hall). Hittade dock rummet och lyckades bädda och krypa ner i sängen snabbt. Men precis när jag blundat så knackade det på dörren och där stod tre stycken RA:s (det är dem som "övervakar" väningen där man bor) en av var RA för mig och de andra två var SR och bodde i the village. Dem bad mig snällt att ta med kudde och täcke och följde med dem då dörren till dormsen var tvungen att vara öppen vid strömavbrottet ville de inte att jag skulle vara där själv när vem som kunde gå in. Så jag fick snällt följa med dem. Först gick vi till tjejen som bodde i the village. The village är boenden där alla seniors bor, det är små villor som är superfina (ni kan se dem på hemsidan). Efter det så gick vi till den andra tjejen som bodde i det helt nybyggda Senior boendet, vilket var lägenheter med balkonger. Men precis som hon sa så kommer nog inte möjligheten att gå ut på balkongen vara långvarig, snart är det säkert någon som hoppat eller trillat....
Efter någon timme ringde security killarna och sa att strömmen var tillbaka så vi kunde få gå och sova igen..
Det tog inte lång tid förrän jag somna...
RSS 2.0