medelande

Tänkte bara berätta för alla att jag nu har en postadress om någon skulle bli sugen att skicka något till mina vita väggar eller godis eller något :p
141 piedmont avenue
po#421
atlanta, georgia 30303
och var precis på zumba var så himla roligt hiphop stegen gör det så roligt!!

Tredje veckan....

OJ, väldigt dålig uppdatering här och jag ber om ursäkt för det. Men den här veckan har varit crazy! Så mycket att plugga... I och med att vi missade en vecka där i början så vill alla lärare komma ikapp med deras syllabus så det blir dubbelt så mycket plugg, alltså plugg i stort sett varenda vaken sekund.
Har inte direkt hjälpt heller att man(jag) råkat läsa fel kapitel till båda historielektionerna den här veckan...
Annars då, det har varit soligt de senaste tre dagarna och det har varit helt ok att spela ute. Vi spelade match i fredags och vi vann 5-2, jag vann min match och tror inte jag behöver säga mer än att matchen tog 20 minuter. Dagen efter väntade lite tuffare matcher i Birmingham vilket är ca 2,5-3 timmar från oss. Tyvärr förlust i båda..
I veckan gick jag också på Zumba med en av tjeckiskorna, trodde inte det skulle vara något för mig men då läraren bjöd på Zumba blandat med hiphop var det verkligen superkul. Så vi ska gå imorgon också då vi inte har någon träning pågrund av vila. Vilket är ganska tråkigt om jag ska vara ärlig. Var även på en till hockeymatch förra veckan Trashers- Washington och fick se både Bäckström och Ovechkin, ganska coolt. Trashers vann med 1-0 efter det att deras målvakt Ondrej Pavelec verkligen storspelat. Men även det faktum att backarna i de flesta fallen inte gav Washington spelarna möjlighet att göra mål på puckar som Pavelec släppte... Kan ju tala om att Kaca (min lagkamrat och hockeypolare) var hyffsat nöjd över sin landsmans prestation. Kanske mindre nöjd över killen som satt och flirtade med henne sista 10 minuterna i matchen och hindrade henne från att vara lika "inne" i matchen som jag. Känner också att min röst börjar återfå sin forna glans och tror att de flesta i arenan snart kan höra mig... Tydligen är det även så högt jag ska skrika när vi hejar på de andra tjejerna i laget.
På tisdag och onsdag har vi match igen och i helgen är det turnering i Clemson som väntar. På tisdag spelar Trashers mot New York Islanders och självklart ska jag och Kaca gå får se om vi får med oss någon mer den här gången. Vi har också lärt oss att smugla in lite chips och läsk. 2 läskburkar i Kacas huva sen chips under jackan. Kan tala om att våra grannar under matcherna har varit ganska imponerade och velat lära sig våra små trix.
I veckan tränade vi volley på träningen och vi körde övningen som tjejerna varnat mig för. En halvmeter från nät, en bänk precis bakom benen, en tränare en meter bakom servelinjen och bollar lika hårda som Serena Williams förstaserve, men med 0,2 sekunder intervall. Läskigt- JA! Men det blev bättre efter ett tag och det var en ganska bra övning och jag var imponerad över att assitant coachen inte lyckades träffa mig..
Dagen har börjat med en liten sovmorgon till 9 såå skönt sedan ska en novell läsas och en pjäs. Lite träning för alla freshies klockan 1 och sedan mer plugg antar jag.
Vill bara passa på att säga också att jag hoppas att DTK-brudarna krossade i seriematchen igår och att jag väntar mig en rapport snarast.
Ska försöka ta lite mer bilder så fort jag orkar ladda min kamera. Eller rättare sagt får tid att ladda den.
Och ska försöka uppdatera lite mer den här veckan!
peace OUT!!! :D

Andra veckan

Tänkte berätta lite om förra veckan! På tisdagen hade vi vårt första träningspass vilket var weigths och sedan skulle vi ha tennis. Men på grund av regn blev det tyvärr bara vikter. Skolan drog igång på tisdagen och det kommer bli tuffa tisdagar och torsdagar då jag har fullspäckat schema. På onsdagen vaknade vi 05.30 för att köra kondition 6.15, eller sprints. Det var tidigt men skönt att komma igång och bäst av allt är frukosten efter morgonträningen, man kan få en omelett, finns massor med frukt som jordgubbar,björnbär,blåbär, melon osv. På onsdagen hade vi första tennisträningen och det var lite annorlunda från hemma. Inte riktigt van vid att spela ute om vi säger så...
På onsdagar och måndagar har jag bara en lektion så det är riktigt skönt! vi tränade torsdag, fredag och lördag och var ledig igår på söndagen. På fredagsmorgnar har vi yoga klockan 8.00 och sedan är jag ledig fram till träningen. Eller snart kommer man behöva plugga den tiden, men skönt att inte ha några lektioner på fredagar. Det blev en lugn helg med hockeyn och lite ikea på söndagen.
Har precis kommit tillbaka från conditioning och ska bara skriva klart det här innan man måste plugga lite, de flesta av mina kurser är läskurser, alltså mycket att läsa. Har tex 30 sidor världshistoria till imorgon och sidorna innehåller inte lika mycket bilder som hemma...
Idag har vi ingen träning då vi ska ha teammeating nu när alla ur laget är här. I lördags kom två nya tjejer en från Ukraina och en från New Guinea. Men ska gå på Zumba med en av tjeckiskorna som äääälskar det. Och det är gratis varje vecka så det ska bli kul att testa.
Hörde att snön därhemma är påväg bort och att det inte är superkul väder. Men var glada att ni slipper träna ute, även att det var sol några dagar när vi tränade så var det runt 0 gradigt=kaallt. Har även fått en del GSU tröjor nu så ser ut som en i laget. På träning måste alla ha samma färger på sig (likadana tröjor, t-shirt eller longsleeve) för att vi ska ha en perfekt lagsammanhållning. Dessutom måste alla göra samma uppvärmning och göra den kordinerat alltså, när en byter ben måste alla byta ben, ser ganska coolt ut när vi svingar med benen.
Ska försöka lägga upp lite fler bilder snart på område och allt men måste bara ladda kameran..
Just det blir troligtvis hockey igen redan på onsdag då Atlanta Trashers tar emot Washington hemma. är så kul att gå på hockey här vi sitter högt upp så man ser riktigt bra plus att vi får halva priset(15 dollar) då vi är studerande. Någon som är avundsjuk??

Atlanta Trashers- New York Rangers

Inte hunnit blogga så mycket den här veckan då allt i stort sett dragit igång tänkte berätta lite mer om det imorgon. nu tänkte jag bara bjuda på lite bilder från kvällen som var grymt bra! Rösten är lite sliten men det var det värt då New York Rangers vann över Atlanta Trashers efter straffar med 3-2. Och äntligen fått se Henrik Lundquist spela, hoppas ni inte är alltför avundsjuka! 
http://www.youtube.com/watch?v=9x7_SQUXBL0
:D

ännu en dag..

Söndag i Atlanta varit här i mer än en vecka och även fast veckan startade på värsta möjliga sätt så har den jobbat upp sig rätt rejält, och känns mycket bättre att vara här. Dagen bestod av lite träning i rec. center bestående av cykling, gym och simning. Sedan hem äta lite nuddlar för att sedan åka med några till Lennox. Det är ett jättestort shopping mall med alla möjliga märken hann inte ens gå igenom hela varuhuset. Blev inte så mkt shopping men inne på pink var det halva reapriset så hittade kanske något där. Efter det blev det lite pizza hoss killarna och lite häng efter det. Alla i killaget är verkligen schyssta och trevliga. Dagen har erbjudit lite regndroppar och lite pappersarbete, men även lite lite shopping, åkte till en outlet typ. De hade inte jättemycket men kanske inhandlades någon present till mig och till någon annan... Nu ska jag snart till training room med en av killarna som har ont i ryggen och en av tjeckiskorna. Ikväll blir det nog ganska lugnt då morgondagen är fullspäckad. Lektioner mellan 8.00-12.15, 12.30-13.30 weights, 2-5 practice, 5.30-6.45 lektion och sedan måste jag hämta alla mina böcker och kanske äta lite. Men det blir kul att se hur vilse jag kommer gå och att spela tennis igen längtat ihjäl mig!
Var nog allt för idag, just det solsidan är tillbaks big like på den!

Shopping

Igår vågade hon i laget köra bil igen, vilket innebar en liten trip till IKEA. Det blev en stadig lunch, köttbullar stod självklart på menyn. Sedan inhandlades allt som jag behöver till mitt rum, så som täcke, kudde, kastruller och tallrikar bland annat. För i veckorna får jag all mat från cafeterian men på helgerna är den stängd och man får fixa mat själv så nu kan jag äntligen laga lite mat. Godiset jag sett här har inte gett något jättestabilt intryck, och med tanke på att tjeckiskornas väskor var fulla med godis när de kom hit så laddade jag upp ordentligt på ikea. Blev lite bilar och marabou och självklart lite kalles!
Efter våran stabila insats på IKEA åkte vi till ett ställe precis bredvid med en del affärer, bland annat:
Som ni ser blev det lite shopping där inne och shoppingsuget har tystats ner lite nu..
Påsarna kanske innehåller en present eller två....(;))
Efter VS så handlade vi lite mat och återvände sedan hem till doorms. Där jag hade en del att packa upp, kommer snart nya bilder på hur mitt rum ser ut nu är lite skillnad i alla fall.
Sedan gick jag och en av tjeckiskorna till rec. center där vi cyklade ett tag och sedan simmade. Kvällen blev lugn lite snack och sedan tidigt i säng, shoppandet tog verkligen på krafterna. Idag ska jag försöka fixa en mobil, en blackberry vore inte helt fel... Sen får vi se vad som händer!

Atlanta trashers

Så idag har jag fixat amerikanskt bankkonto, gjort medical test där de kollade öron, näsa, syn, hals,knän och även tog ett blodprov. Eller för mig blev de två blodprov då de första visade ett resultat som tillslut visade sig vara felaktigt som tur var, plus att jag inte blödde när de stack mig så det var två sköterskor som stod och höll på med mitt lilla finger.
Dagens roligaste upplevelsa var dock NHL matchen, Atlanta trashers mot philadelphia flyers. Atlanta trashers som har 4 svenskar i laget var de lag som jag självklart hejade på och självklart även det lag som förlorade (2-5) (http://thrashers.nhl.com/club/roster.htm)
Arenan var ganska stor...
Nu kan jag säga att jag sett något som inte pappa eller någon i familjen sett. Det var häftigt men vi satt ganska högt upp, inte bra för någon som är ganska höjdrädd.
Brasilianarna som var med tyckte dock det var en riktigt häftig upplevelse då de aldrig sett hockey förut (och innan snöstormen senaste veckan hade de inte ens sett snö). De frågade glatt efter matchen om jag tyckte det var lika häftigt för det var väl min första gång på hockey också?! Jag tyckte i och för sig att det var väldigt häftigt.
Förhoppningsvis kan vi gå på match nästa lördag för då möts Atlanta Trashers - New York Rangers.
Nu blir det sova och imorgon blir det IKEA med några av tjejerna och sedan troligtvis lite shopping.

Äntligen något att göra!

Efter dagar av ingenting att göra var skolan äntligen öppen idag! Det innebar att jag fick mitt pantherID som gör att jag kan komma in på alla viktiga ställen som matsalen och så. Jag fick gå på en ortophedic scan där dem snabbt kollade så att alla ben verkade okej. Plus att man fick fylla i en del papper. När jag var på kontoret för papprena och kollen så berättade coachen om ett skottdrama som ägt rum precis utanför vår cafeteria ca 2 min från commons där jag bor. Fick detta mail efter händelsen:
This is an advisory message only - there is no threat on campus. Atlanta Police Department reported a shooting near campus at Edgewood and Piedmont Avenue around 4:00 PM today. The shooting incident did not involve any GSU faculty, staff or students. The suspect ran away from campus. Please stay away from the area while Police Departments conduct their investigation.  Again, there is no threat on campus and the incident does not involve Georgia State University.
Att det inte var någon med involvering i GSU känns verkligen betryggande... Annars så visade tjeckiskorna mig runt lite idag och bland annat recreation center. Där det finns gym, pool, buubelpool, pingis, squasch, biljard, airhockey, löparbanor inne och massor av annat. Fritiden kan komma att spenderas där ibland...
Till syskon som kan önskas ha mina racketar kan jag meddela att jag ska få nya och de borde komma först om 2-3 veckor för det kommer en ny modell...(den som är snällast kan få något av dem gamla...)
Ikväll blir det troligtvis lite bowling med killaget för att ha en till medical scan imorgonbitti klockan 06.45 am hämtar dem upp oss. Lyssna på hjärta och lungor stod tydligen på schemat. Och det bästa med idag... wait for it.. Solen var framme hela dagen!!


trött?!

Inte riktigt kommit in i tidsrytmen här ännu, eller morgnarna är okej men kvällarna är jag trött redan runt 19.00. Därför var jag riktigt tveksam när en kille från tennislaget skrev och frågade om jag skulle hänga med de andra tjejerna och hälsa på killarna i tennislaget. Efter mycket funderingar och övertalningar från tjejerna sa jag ja, med knappt öppna ögon hängde jag med tjejerna över till killarna som inte bor i doorm utan 3 min därifrån. Kanske bör tilläggas att klockan bara var 21.00....
De blev inte någon sen kväll då jag var riktigt trött och samma sak med två av tjeckiskorna varav en flugit in samma kväll. Men laget bestod i alla fall av två från brasilien, en från ecquador, en fransman och tre amerikaner plus en strängare.. Sedan kom även de flesta ur golflaget där det fanns en svensk kille och en norsk tjej, och alla freshmans ur tjejernas volleybollag var där. Killarna var hyffsat nöjda med antalet tjejer där då en kommer fram med världens största leende och säger- Det har aldrig varit mer än 3 tjejer här!
Kul att träffa lite fler människor och idag blir det ortophedic scan, fixa med papper och kanske lite bowling. Fick också reda på att det inte är någon skola förrän på tisdag då det är någon amerikansk högtid på måndag. Katka i mitt lag frågade därför om jag kanske ville följa med dem upp i bergen till en liten stuga de brukar hyra när de har många lediga dagar. Vi får se vad som blir av. Men nu blir det lite läsning i min spännande bok..

grannar..

Ännu en dag har passerat och inte mycket har blivit uträttat, som sagt ingen skola idag heller. Tog en lång promenad för att komma ifrån rummet lite. Enda ställena som hade öppet var burger king, mc donalds och waffle house. Var ca -9 grader idag så att använda converse var inte en av de bästa idéer jag haft. Men är nästan helt tomt på gatorna här då alla är rädda för att bryta varje ben i kroppen. 
så här ser det ut på trottoarerna, bara så att ni vet.
Sedan har jag också fått lära mig att jag fick de lite sämre av de två rummen i "lägenheten", det som ligger jämte med en granne. En granne som nu äntligen verkar installerat sitt playstation, gillar att kolla på svampbob fyrkant och spela hiphop musik högt och med riktigt tung bas. Något min bror säkert skulle gilla att lyssna på med efter 2-3 timmar blir det lite- old. Som ni förstår har jag upptäckt att vägarna är super, supertunna alltså eller så har han som bor bredvid bara ett måste att lyssna på högsta volym konstant.
Men är okej så länge vi inte har en massa och plugga och då alla lektioner är inställda imorgon också (rätt gissat) så får han väl tagga lite på sitt rum.
Imorgon skulle dock skolan vara öppen så kanske kan få ett schema och lite annat papper som jag måste ha.

Snowday

Så var som sagt ingen skola idag vilket innebar en sjukt tråkig förmiddag, eller fanns som tur var nya avsnitt av greys anatomy, desperate housewives och pretty little liars. Efter lunch kom coachen och hämtade oss för att äntligen åka och handla lite, hamnade på publix då walmart hade slut på de mesta i matväg. Publix var också rätt utplockat för så fort folk hör ordet snöstorm sätter de sig i bilarna och åker till mataffären. Sen spenderade jag kvällen med tjeckiskorna som även lånat mig täcke, kudde och lite köksredskap, TACK! Har inget sånt då snöstormen kom i vägen för att vi skulle kunna åka och handla sådant. sedan kollade vi film- the social network orkade inte se klart för var alldelles för trött men den var ganska bra, lite lång dock. Såg precis att skolan är instängd imorn också- alltså en till slow day, orkar inte många fler sådana...

worst nightmare!

Trodde inte jag skulle säga det här men ville verkligen verkligen till skolan imorgon, men den är cancelled imorn med på grund av snön och isen. Tydligen ska det vara så här hela veckan och jag hoppas verkligen inte de för det skulle betyda ingen skola alls. Men grejen är att inte bara skolan stänger utan allt, ALLT! Affärer, jobb och allt, och om det är öppet på något ställe så är det ändå ingen som vågar åka dit. Så vi får se vad morgondagen kan bjuda på lite skridskor med converse, läsning och skype, någon kanske till och med kan ge förslag på någon film?
http://www.weatherforyou.com/weather/georgia/atlanta.html
här kan ni se en av de många prognoser som finns för veckan, sol en dag i alla fall...

cancelled

så idag var alla classes cancelled för att det var risk för snöstorm. Det snöade lite igår och idag var det kaos, de är verkligen vana vid snö här så det finns inte vinterdäck eller plogbilar vilket gör att det var som en hockeyrink överallt! var verkligen värre än jag trodde. Men den här dagen har därför varit ganska tråkig folk bara sover och vill inte gå ut eller göra något. Att gå ut var iofs sådär plus att allt är stängt. Skulle egentligen till skolan och fixa papper men det får vänta tills onsdag då skolan troligtvis är stängd imorn också!så blivit mycket facebook och skype idag skönt att prata med alla hemma men tråkigt för får mer hemlängtan med lite att göra.. just de när vi var ute och gick så varenda bil vi gick förbi kunde inte komma loss..

small

Gick runt lite här på gatorna och hamnade på ett litet smoothie ställe. tjejen frågade trevligt om jag ville ha en large, medium eller small. Jag sa att jag självklart skulle ha en large! Hon svarade med att peka upp i taket där de tre olika storlekarna hängde. Jag bytte snabbt till en small, nu är jag verkligen i USA. så här stor var en small:som den största drickan som finns i Sverige...

GSU

Så har jag äntligen kommit fram till Atlanta, fast var en ganska trevlig flight med egen tv där man kunde välja film själv...efter en del önskemål tänkte jag lägga upp lite bilder på mitt boende som inte är färdigfixat än, saknas exempelvis kudde, täcke och annat!
har t om en
toalett lika stort som rummet!
sådär, kommer fler bilder när jag varit här lite mer än 20 timmar ;)

Imorgon...

Imorgon flyttar jag till USA och Atlanta, för att börja på Georgia State University (GSU). Känns helt sjukt och overkligt. Men ska bli sjukt kul! Kommer nog sakna ganska många... men mest kommer jag sakna honom på bilden nedan!

Imorgon...

RSS 2.0